«Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η κλήρωση για τις υποτροφίες «Διονύσιου Αγγελόπουλου» του ΙΚΥ»

Νέα Ιωνία, 24/07/2025

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημαρχείο Πύργου στις 4 Ιουλίου 2025, διεξήχθη η δημόσια κλήρωση για την επιλογή πέντε (5) μαθητών που θα λάβουν τις υποτροφίες από τη δωρεά «Διονυσίου Αγγελόπουλου», σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Στη διαδικασία συμμετείχαν επτά υποψήφιοι απόφοιτοι Λυκείων του Δήμου Πύργου, οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια της σχετικής προκήρυξης του ΙΚΥ. Επειδή, ωστόσο, ο αριθμός των διαθέσιμων υποτροφιών ήταν πέντε (5), η επιλογή έγινε κατόπιν δημόσιας κλήρωσης.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πύργου, του Ιερέα της Τοπικής Κοινότητας Κολιρίου, του Προέδρου της Τ.Κ. Κολιρίου, του εκπροσώπου του ΙΚΥ, καθώς και του ανιψιού του δωρητή κ. Διονύσιου Αγγελόπουλου, ο οποίος συμμετείχε ως εκπρόσωπος της οικογένειας.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, με τους παρευρισκόμενους να υπογραμμίζουν τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που στηρίζουν εμπράκτως τη νεολαία της περιοχής.

Οι πέντε υπότροφοι που αναδείχθηκαν από την κλήρωση θα λάβουν οικονομική ενίσχυση για τις προπτυχιακές σπουδές τους. Η διάρκεια της υποτροφίας καλύπτει το σύνολο των ετών σπουδών, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΙΚΥ.

Οι υποτροφίες «Διονυσίου Αγγελόπουλου» αποτελούν μία ιδιαίτερη πρωτοβουλία μνήμης και τιμής στον Διονύσιο Αγγελόπουλο, ευεργέτη καταγόμενο από το Κολίρι Ηλείας, με στόχο τη στήριξη των νέων του Δήμου Πύργου στην προσπάθειά τους για ακαδημαϊκή πρόοδο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο