10/12/2013-Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Πρακτική Ασκηση Erasmus, Θεσσαλονίκη

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Πρακτική Ασκηση Erasmus, 10/12/2013, Θεσσαλονίκη

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη στις 10 Δεκεμβρίου 2013, συνάντηση ευαισθητοποίησης για την πρακτική άσκηση ERASMUS.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα δοθεί ενημέρωση για τις ευκαιρίες που προσφέρει η πρακτική άσκηση ERASMUS στις ελληνικές επιχειρήσεις και λοιπούς οργανισμούς απασχόλησης. Επιπλέον, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου Προγράμματος ERASMUS+ (2014-2020), θα δοθεί ενημέρωση για τη δυνατότητα συμμετοχής επιχειρήσεων και οργανισμών στα σχέδια στρατηγικών συνεργασιών. Η συνάντηση ευαισθητοποίησης στη Θεσσαλονίκη έρχεται να συμπληρώσει την αρχική προσπάθεια στην οποία συμμετείχε το ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα του προγράμματος Δια βίου Μάθηση το 2012 με την καμπάνια της Commission “we mean business” και να διευρύνει το αποτέλεσμά της, ενημερώνοντας ανθρώπους -κλειδιά, ώστε να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές. Θα κληθούν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από συνδέσμους επιχειρήσεων, επιμελητήρια (ελληνικά και ξένα), εκπρόσωποι τεχνολογικών πάρκων, εκπρόσωποι γραφείων διασύνδεσης, κ.α.

Η συνάντηση θα έχει χαρακτήρα ενημέρωσης. Επίσης στόχος της ημερίδας είναι να δημιουργήσει κλίμα ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη διάδοση του Προγράμματος ERASMUS+ σε ένα ευρύτερο κοινό από αυτό των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα Erasmus+ ενδιαφέρει τους πάντες, από τη Σχολική εκπαίδευση μέχρι την εκπαίδευση ενηλίκων.

Η πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φοιτητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό, με 1982 φοιτητές να έχουν μετακινηθεί τα τελευταία 6 χρόνια μέσω του εν λόγω προγράμματος για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό. Συνολικά από το 1987 έως και σήμερα έχουνε μετακινηθεί 47.153 φοιτητές Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στις 10:00. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλά άτομα καθώς είναι μια πολύ καλή ευκαιρία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις ευκαιρίες που προσφέρει το ΙΚΥ μέσω του εν λόγω προγράμματος το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο