Ενημερώνουμε τους δικαιούχους υποτροφίας στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών Φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες – Β’ κύκλος», καθώς και όσους προπτυχιακούς φοιτητές σχεδιάζουν την υποβολή αίτησης για το νέο Πρόγραμμα (ακαδ. έτους 2018/19) τα εξής:
1. Ολοκληρώνονται σύντομα οι διαδικασίες για την πληρωμή των δικαιούχων βάσει του από 25-2-2019 «Πίνακα Επιλεγέντων» που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.
2. Ξεκινάνε οι διαδικασίες συμβολαιοποίησης των δικαιούχων βάσει του από 17-5-2019 «1ου Συμπληρωματικού Πίνακα Επιλεγέντων», μετά την εξέταση μέρους ενστάσεων, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.
3. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προετοιμασίας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) που αφορά στην Πρόσκληση στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών Φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες – Γ’ κύκλος» (ακαδ. έτος 2018/19). Λεπτομερής περιγραφή του προγράμματος (προθεσμίες, διαδικασία υποβολής αιτήσεων, όροι, δικαιολογητικά κ.λπ.) θα περιληφθεί στην σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ www.iky.gr και θα λάβει τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και τη δημοσίευση αυτής στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι:
α) να παρακολουθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα τις ανακοινώσεις του Ιδρύματος στην ιστοσελίδα www.iky.gr, και
β) να συμβουλευτούν το περιεχόμενο των προηγούμενων Προσκλήσεων του Προγράμματος https://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/proptixiako-gr/ypotrofies-eko, καθώς και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ (https://www.iky.gr/el/anakoinoseis/item/3249-anakoinosi-pros-tous-ypopsifious-ypotrofous-eko-sxetika-me-ti-diadikasia-ton-enstaseon-pou-ypevlithisan) που είναι σχετικές με τις έννοιες της μονογονεϊκής οικογένειας και τους ορισμούς για τους πολύτεκνους ή τρίτεκνους, ώστε να προβούν στην προετοιμασία της αίτησής τους.

 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ

Κυριάκος Αθανασίου

Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο