27/10/2015 Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών

Το ΙΚΥ, με συνέπεια προς τους στόχους του, στηρίζει την αριστεία και δίνει ίσες ευκαιρίες για μάθηση και μόρφωση. Πιστό στο όραμα των φωτισμένων ανθρώπων που το δημιούργησαν πριν 64 χρόνια, θεσμός πλέον το ίδιο, δημιουργεί με τη σειρά του θεσμούς αριστείας! Έτσι, στο πλαίσιο ανακήρυξης της 27ης Οκτωβρίου σε «Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών», για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, βραβεύτηκαν 44 μαθητές και μαθήτριες που πρώτευσαν στην τρίτη τάξη του Γυμνασίου σε 15 σχολεία της άγονης γραμμής.

Στους μαθητές προσφέρθηκαν από το ΙΚΥ ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής και επιδόθηκαν έπαινοι για την επίδοσή τους. Επιλέχτηκε η Γ’ Γυμνασίου, έτσι ώστε τα παιδιά αυτά να μπορούν να βοηθηθούν στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων της οργάνωσης του νέου Λυκείου.

Για αυτή την επιβράβευση, το ΙΚΥ, στηρίζοντας την αρχή των ίσων ευκαιριών, επέλεξε 15 δυσπρόσιτα σχολεία και σχολεία της άγονης γραμμής. Από την Οργάνη Ροδόπης και τα Δίκαια Έβρου μέχρι τη Σχοινούσα και την Άντισσα της Λέσβου, από τις Πρέσπες και τον Πεντάλοφο μέχρι την Ικαρία και το Λειβαδοχώρι Λήμνου, το Παλαιοχώρι Γρεβενών και το Νεστόριο της Καστοριάς μέχρι την Αλόνησο και την Κύθνο, την Αμοργό και τη Θηρασιά, το ΙΚΥ γεφυρώνει τις αποστάσεις και παρέχει πρόσβαση στην επικοινωνία, τη γνώση και τις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση, για την παιδεία.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Αν. Καθ. Έφη Κ. Μπάσδρα δήλωσε σχετικά:

«Απώτερος σκοπός του ΙΚΥ είναι μέσα από την Αριστεία να στηρίξει τα ακριτικά σχολεία της χώρας μας μέσα από παρόμοιες δράσεις».

  nikosxartis_sxolion.jpg


Ημερήσιο Γυμνάσιο λ/τ Σχοινούσας


 1ο Hμερήσιο Γυμνάσιο Δικαίων Έβρου


 Ημερήσιο Γυμνάσιο Οργάνης Ροδόπης


 Ημερήσιο Γυμνάσιο Άντισσας – Δούκας Χατζηγεωργίου


 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου


Ημερήσιο Γυμνάσιο Ραχών Ικαρίας


 Ημερήσιο Γυμνάσιο Εμπεσού Αιτωλοακαρνανίας – Δώρας Στράτου


Ημερήσιο Γυμνάσιο Παλαιοχώρι Γρεβενών


Ημερήσιο Γυμνάσιο Νεστορίου Καστοριάς


Καρούτειο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο λ/ τ Πενταλόφου


Γυμνάσιο λ/τ Λαιμού Πρεσπών Φλώρινας


Ημερήσιο Γυμνάσιο Αλοννήσου


Ημερήσιο Γυμνάσιο λ/τ Κύθνου


Ημερήσιο Γυμνάσιο λ/τ Αμοργού


1ο Hμερήσιο Γυμνάσιο λ/τ Θηρασίας


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο