Διευκρίνηση για την προκήρυξη «Θεοδωρίδειου κληροδοτήματος εκπαιδευτικών», ακαδ. έτους 2020-21 για τους Υποψηφίους προς το ΗΒ.

theodorid_foto.jpg

Με την επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) τίθεται σε ισχύ από 01/02/2020. Η μεταβατική περίοδος θα λήξει στις 31/12/2020.
Η συμφωνία αποχώρησης προβλέπει τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα 2014-2020, συμπεριλαμβανομένου του Erasmus+, μέχρι το κλείσιμο των Προγραμμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι οι δικαιούχοι του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις επιχορηγήσεις που χορηγούνται βάσει των ισχυόντων Κανονισμών έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι δραστηριότητες, ακόμη και αν είναι μετά το 2020.

Κατά την ίδια λογική, οι Έλληνες υποψήφιοι υποτροφιών δύνανται να λάβουν υποτροφία για σπουδές στο ΗΒ, με την προϋπόθεση ότι η έναρξη της Υποτροφίας θα γίνει πριν την 31-12-2020.

https://www.iky.gr/el/iky-rss/item/3469-anakoinosi-symmetoxi-tou-inomenou-vasileiou-sto-programma-erasmus-tis-evropaikis-enosis.

Μετάβαση στο περιεχόμενο