27/10/2014 Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών

donousa2014  
 Βράβευση στην ακριτική Δονούσα

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, καθ. Έφης Κ. Μπάσδρα, το ΙΚΥ θέσπισε, από το 2013, την 27η Οκτωβρίου ως την «Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών».

Το ΙΚΥ, με συνέπεια προς τους στόχους του, στηρίζει την αριστεία και δίνει ίσες ευκαιρίες για μάθηση και μόρφωση. Πιστό στο όραμα των φωτισμένων ανθρώπων που το δημιούργησαν πριν 63 χρόνια, θεσμός πλέον το ίδιο, δημιουργεί με τη σειρά του θεσμούς αριστείας! Έτσι, στο πλαίσιο ανακήρυξης της 27ης Οκτωβρίου σε «Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βραβεύτηκαν 42 μαθητές και μαθήτριες που πρώτευσαν στην τρίτη τάξη του Γυμνασίου σε 16 σχολεία της άγονης γραμμής.

Στους μαθητές προσφέρθηκαν από το ΙΚΥ ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής και επιδόθηκαν έπαινοι για την επίδοσή τους. Επιλέχτηκε η Γ’ Γυμνασίου, έτσι ώστε τα παιδιά αυτά να μπορούν να βοηθηθούν στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων της οργάνωσης του νέου Λυκείου.

Για αυτή την επιβράβευση, το ΙΚΥ, στηρίζοντας την αρχή των ίσων ευκαιριών, επέλεξε 16 δυσπρόσιτα σχολεία και σχολεία της άγονης γραμμής. Από το Καστελόριζο μέχρι τα Ψαρά και από την Ανάφη μέχρι τους Παξούς, το ΙΚΥ γεφυρώνει τις αποστάσεις και παρέχει πρόσβαση στην επικοινωνία, τη γνώση και τις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Αν. Καθ. Έφη Κ. Μπάσδρα δήλωσε σχετικά: «Απώτερος σκοπός του ΙΚΥ είναι μέσα από την Αριστεία να στηρίξει τα ακριτικά σχολεία της χώρας μας μέσα από παρόμοιες δράσεις. Στοίχημά μας είναι τα σχολεία της άγονης γραμμής να πάρουν μέρος σε προγράμματα κινητικότητας όχι μόνο στα όρια της Ευρώπης αλλά και σε άλλες χώρες, όπως προβλέπει το νέο Πρόγραμμα, Erasmus+, του οποίου Εθνική Μονάδα Διαχείρισης είναι το ΙΚΥ. Οι μαθητές των πιο απομακρυσμένων σχολείων μας θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι υλοποίησης του νέου Προγράμματος».

Μπορείτε να βρείτε παρακάτω φωτογραφίες και κάποια λόγια που μας έστειλαν οι Διευθυντές των Σχολείων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο