10/12/2013 – Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Πρακτική Ασκηση ERASMUS/ Παρουσίαση Νέου Προγράμματος ERASMUS+

 

ekpaideutiko_programma_erasmus.jpg

iker.jpg

Σας ενημερώνουμε ότι το ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα για το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση/ERASMUS θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη στις 10 Δεκεμβρίου 2013, συνάντηση ευαισθητοποίησης για την πρακτική άσκηση ERASMUS.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα δοθεί ενημέρωση για τις ευκαιρίες που προσφέρει η πρακτική άσκηση ERASMUS στις ελληνικές επιχειρήσεις και λοιπούς οργανισμούς απασχόλησης. Επιπλέον, με την ευκαιρία της επερχόμενης έναρξης του νέου Προγράμματος ERASMUS + (2014-2020), θα δοθεί ενημέρωση για τη δυνατότητα συμμετοχής επιχειρήσεων και οργανισμών στα σχέδια στρατηγικών συνεργασιών (strategic partnerships), αλλά και σε κεντρικές δράσεις.

Η συνάντηση θα έχει χαρακτήρα ενημέρωσης, αλλά και δημιουργίας ενός κλίματος ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη διάδοση του Προγράμματος ERASMUS σε ένα ευρύτερο κοινό από αυτό των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η συνάντηση ευαισθητοποίησης στη Θεσσαλονίκη έρχεται να συμπληρώσει την αρχική προσπάθεια στην οποία συμμετείχε η Εθνική Μονάδα/ΙΚΥ το 2012 με την καμπάνια της Commission “we mean business” και να διευρύνει το αποτέλεσμά της, ενημερώνοντας ανθρώπους -κλειδιά, ώστε να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές. Θα κληθούν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από συνδέσμους επιχειρήσεων, επιμελητήρια (ελληνικά και ξένα), εκπρόσωποι τεχνολογικών πάρκων, εκπρόσωποι γραφείων διασύνδεσης, κ.α. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στις 10:00. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε μέρος στη συνάντηση, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε ηλεκτρονικά το συνημμένο δελτίο συμμετοχής.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να λάβετε μέρος στη συνάντηση αυτή, η οποία ελπίζουμε να αποτελέσει την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας του ΙΚΥ και των ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης με τον χώρο της εργασίας.

 


Πρόγραμμα
Δελτίο Συμμετοχής


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο