Το ΙΚΥ θεσπίζει την 27η Οκτωβρίου ως την «Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών 2013»

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΔΣ του Ιδρυματος Κρατικών Υποτροφιών, Αν. Καθ. Εφης Κ. Μπάσδρα, το ΙΚΥ θέσπισε την 27η Οκτωβρίου ως την «Ελληνική Ημέρα Βραβείων και Υποτροφιών».
Το ΙΚΥ πιστό στους σκοπούς του και στους στόχους του τα τελευταία 62 χρόνια, στηρίζει την αριστεία δίνοντας ίσες ευκαιρίες για μάθηση και μόρφωση. Πιστό στο όραμα φωτισμένων ανθρώπων που το δημιούργησαν, θεσμός πλέον το ίδιο, δημιουργεί με τη σειρα του θεσμούς αριστείας! Ετσι, στο πλαίσιο ανακήρυξης της 27ης Οκτωβρίου σε «Ελληνικη Ημερα Βραβείων και Υποτροφιών» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφασίστηκε η επιβράβευση των τριών (3) πρώτων αποφοιτησάντων μαθητών της τρίτης τάξης του Γυμνασίου.

Στον κάθε μαθητή που διακρίθηκε, θα επιδοθούν έπαινοι για την επίδοσή του και θα προσφερθούν από το ΙΚΥ από ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής. Επιλέχτηκε η Γ’ Γυμνασίου, έτσι ώστε τα παιδιά που τώρα φοιτούν στο Λύκειο να μπορούν να βοηθηθούν στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων της νέας οργάνωσης του νέου Λυκείου. Γι΄αυτή την επιβράβευση, το ΙΚΥ, στηρίζοντας την αρχή των «ίσων ευκαιριών» επέλεξε με τη βοήθεια του Υπουργείου, 16 δυσπρόσιτα σχολεία και σχολεία της άγονης γραμμής.

Από το Νευροκόπι Δράμας μέχρι το Σουφλί και από τον Άγιο Ευστράτιο μέχρι την Τήλο, το ΙΚΥ γεφυρώνει τις αποστάσεις και παρέχει πρόσβαση στην επικοινωνία, τη γνώση και τις νέες τεχνολογίες για την εκπαίδευση, ακόμη και σε μαθητές των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Αν. Καθ. Εφη Κ. Μπάσδρα δήλωσε σχετικά «Απώτερος σκοπός του ΙΚΥ είναι να συνεχίσει να επιβραβεύει την Αριστεία και να στηρίζει τα ακριτικά σχολεία της χώρας μας. Επιπλέον με τη στήριξη του Υπουργείου, που πρόσφατα όρισε το ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus + 2014-2020, το ΙΚΥ θα φροντίσει έτσι ώστε οι δράσεις αυτού του σημαντικού Προγράμματος να φτάσουν και στα πιο δυσπρόσιτα σχολεία. Στοίχημά μας ειναι τα σχολεία της άγονης γραμμής να πάρουν μέρος σε προγράμματα κινητικότητας όχι μόνο στα όρια της Ευρώπης αλλά και σε άλλες χώρες, όπως προβλέπει το Νέο Πρόγραμμα. Οι μαθητές των πιο απομακρυσμένων σχολείων μας θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι υλοποίησης του νέου Προγράμματος».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο