ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανευρωπαϊκή πρωτιά για το ΙΚΥ στα Social Media
Το ΙΚΥ Ανοίγει Δρόμους και Αλλάζει Ζωές!

Στα τέλη Ιουλίου η επίσημη σελίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο Facebook κλείνει 2 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας. Πλέον, βρίσκεται στην πρώτη θέση πανευρωπαϊκά όσον αφορά τις Εθνικές Μονάδες που διαχειρίζονται το πρόγραμμα Erasmus+ σε σύνολο 33 χωρών! Μέσω των social media το ΙΚΥ ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους για τα προγράμματα Υποτροφιών σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς επίσης και για το μεγάλο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+. Μεγάλη απήχηση έχουν οι Ιστορίες των Υποτρόφων του ΙΚΥ, οι ιστορίες φοιτητών Erasmus καθώς επίσης και οι ιστορίες από σχολεία και άλλους φορείς που έχουν ωφεληθεί από το ΙΚΥ όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι ένα πραγματικό κατόρθωμα αν αναλογιστεί κανείς ότι η σελίδα ξεκίνησε πολύ αργότερα από ότι οι αντίστοιχες σελίδες των υπολοίπων Εθνικών Μονάδων και τώρα πλησιάζει τα 50.000 likes ενώ η απήχηση της σελίδας προσεγγίζει τα 4.000.000 ανθρώπους. Σημειώνεται ότι οι αντίστοιχοι Ευρωπαϊκοί φορείς που έχει «ξεπεράσει» το ΙΚΥ είναι η DAAD στη Γερμανία, το British Council στη Μεγάλη Βρετανία και το Nuffic στην Ολλανδία, φορείς με πολλαπλάσια απήχηση και πόρους από το ΙΚΥ. Το ΙΚΥ εκτός από το Facebook έχει κανάλι στο Youtube, λογαριασμό στο Twitter (@iky_erasmusplus) ενώ διατηρεί και σελίδα στο LinkedIn όπου μάλιστα έχει δημιουργήσει και ένα κλειστό γκρουπ μόνο για υποτρόφους του ΙΚΥ και επωφελούμενους από Ευρωπαϊκά Προγράμματα (IKY Alumni Group)

Το ΙΚΥ αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Επανειλημμένα στις ετήσιες συναντήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες μεταξύ των Διευθυντών των Εθνικών Μονάδων και Στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει αναφερθεί το ΙΚΥ ως φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία καθώς το ΙΚΥ τον τελευταίο χρόνο έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές αναγνωρισμένο πρότυπο ISO 9001: 2008 ενώ βραβεύτηκε και για την απόκτηση της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης EFQM “Committed to Excellence” (Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία) και με το Βραβείο της ΕΕΔΕ «Αιέν Αριστεύειν». Το ΙΚΥ έγινε έτσι η πρώτη Υπηρεσία του στενού Δημόσιου Τομέα που πιστοποιείται σε επίπεδο Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας για τη συνολική της δράση και σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της!

Βοηθήστε μας να πιάσουμε τον επόμενο στόχο των 100.000 likes ακολουθώντας και κοινοποιώντας τη σελίδα του ΙΚΥ στον τοίχο σας! Διαδώστε το μήνυμα μας! Γιατί το ΙΚΥ Ανοίγει Δρόμους και Αλλάζει Ζωές!

Το ΙΚΥ στα Social Media  iky-facebook twitter icon gplusnk.jpg iky-youtube linkediniky.png iky rss  

Μετάβαση στο περιεχόμενο