Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση των TCA Officers στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία από τις 22 έως και τις 25 Απριλίου 2024 στη Θεσσαλονίκη η ετήσια συνάντηση των TCA Officers όλων των Ευρωπαϊκών Εθνικών Μονάδων Erasmus+ (Spring TCA Officers’ Week 2024 ).

Το ΙΚΥ ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Εrasmus+ για τους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, ανέλαβε να φιλοξενήσει και να συντονίσει για πρώτη φορά τη σημαντική αυτή ευρωπαϊκή εκδήλωση στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το SALTO Education and Training TCA Resource Centre και την Εθνική Μονάδα Erasmus+ της Ουγγαρίας. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος 80 εκπρόσωποι από 30 Εθνικές Μονάδες Erasmus+ και, ειδικότερα, TCA Officers, εκπρόσωποι όλων των θεματικών SALTO Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βασικός σκοπός της ετήσιας συνάντησης των TCA Officers ήταν η περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου και της μεταξύ τους συνεργασίας. Με κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης “No one can whistle a symphony. It takes a whole orchestra to play it.” του H.E. Luccock,  η συνάντηση αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για επικοινωνία ιδεών, αλληλεπίδραση με συναδέλφους, ομαδοποίηση και δημιουργία εταιρικών σχέσεων, καθώς και παρουσίαση των διεθνικών δραστηριοτήτων επιμόρφωσης και κατάρτισης που έχουν ήδη εγκριθεί για υλοποίηση για το 2025.

Το ΙΚΥ εκπροσώπησαν οι TCA Officers της Ελληνικής Εθνικής Μονάδας και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κυρία Βάνα Σωτηροπούλου, με την εισήγηση και το χαιρετισμό της οποίας ξεκίνησαν οι εργασίες της συνάντησης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο