ESPA

9/1/2019 | Ενημέρωση για την επικείμενη προκήρυξη υποτροφιών στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών – Β΄ Κύκλος

Το ΙΚΥ ανακοινώνει ότι επίκειται στο προσεχές διάστημα, η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ε. Γιαννακίδη για τον καθορισμό των όρων και της διαδικασίας επιλογής για τη χορήγηση 601 μεταδιδακτορικών υποτροφιών στην Ελλάδα, μέγιστης διάρκειας 24 μηνών, στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων ερευνητών/ερευνητριών – Β΄ Κύκλος».

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται στα €15.866.400,00 €.

Αντικείμενο της Πράξης είναι η ενίσχυση νέων ερευνητών κατόχων διδακτορικού τίτλου σπουδών και η παραγωγή υψηλών ερευνητικών αποτελεσμάτων. Το ύψος των μηνιαίων τροφείων ανέρχεται σε 1.100,00€.

Οι θέσεις υποτροφιών θα κατανεμηθούν σε 7 επιστημονικούς κλάδους (1. Φυσικές Επιστήμες, 2. Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία, 3. Γεωργικές Επιστήμες, 4. Ιατρική και Επιστήμες Υγείας, 5. Ανθρωπιστικές Επιστήμες, 6. Κοινωνικές Επιστήμες και 7. Οικονομικές & Νομικές Επιστήμες) βάσει τύπου που λαμβάνει υπόψη το πλήθος των αιτήσεων ανά κλάδο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα  πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:
1.    Έχουν ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).
2.    Είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και η αναγόρευση τους σε διδάκτορα ή η επιτυχής υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής τους (σε περίπτωση που δεν υπάρχει αναγόρευση) έλαβε χώρα μετά την 31/12/2010.
3.    Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γλωσσομάθειας τουλάχιστον καλής γνώσης σε μία ξένη γλώσσα, επιπέδου Β2, της κλίμακας γλωσσομάθειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.
4.    Έχουν βεβαίωση από νόμιμο εκπρόσωπο αντίστοιχου φορέα ή μέλος ΔΕΠ, ή ομότιμο καθηγητή, ή ερευνητή βαθμίδας Γ΄ και άνω, ότι εκπονούν μεταδιδακτορική έρευνα ή ότι πρόκειται να ξεκινήσουν την εκπόνησή της εντός τριμήνου από την καταληκτική ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, σε ΑΕΙ ή Ερευνητικό Κέντρο της χώρας.  
5.    Έχουν εκπληρώσει όλες τις συμβατικές τους υποχρεώσεις που απορρέουν από τυχόν άλλη υποτροφία που έχουν λάβει οποτεδήποτε από το ΙΚΥ.
6.     Δεν θα λαμβάνουν, κατά το χρονικό διάστημα που λαμβάνουν την παρούσα υποτροφία, οποιαδήποτε άλλη υποτροφία.
7.    Δεν χρηματοδοτούνται και δεν θα χρηματοδοτηθούν για την προτεινόμενη μεταδιδακτορική έρευνα από οποιαδήποτε άλλη πηγή (δημόσια, ιδιωτική, ευρωπαϊκή, διεθνή) καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας.
8.    Δεν θα εργάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας: α) στο δημόσιο τομέα ως μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου ή β) στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου. Σε περιπτώσεις υποψηφίων οι οποίοι εργάζονται με τις προαναφερθείσες σχέσεις εργασίας, υπάρχει δυνατότητα παραίτησης και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας επιλογής.
9.    Δεν έχουν διοριστεί ως μέλη ΔΕΠ ή ερευνητές σε ΑΕΙ ή Ερευνητικά Κέντρα/Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα της χώρας.

Λεπτομερής περιγραφή του προγράμματος (προθεσμίες, διαδικασία υποβολής αιτήσεων, αξιολόγησης και επιλογής, όροι, δικαιολογητικά κ.λπ.) θα περιληφθεί στην σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, η οποία θα αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ www.iky.gr και θα λάβει τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα μετά την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και τη δημοσίευση αυτής στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να προβούν στην ετοιμασία πρότασης μεταδιδακτορικής έρευνας με έκταση που να μην υπερβαίνει τις 4.000 λέξεις, χωρίς τη βιβλιογραφία, ανατρέχοντας για περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με τη δομή της, σε προηγούμενες αναρτήσεις που μπορούν να αναζητηθούν στον ιστότοπο του ΙΚΥ.


                                                                                                                                   Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ


                                                                                                                                                           Κυριάκος Αθανασίου
                                                                                                                                                       Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

 

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss