Υποτροφίες

export_student.jpg

Από το 1951 έως και σήμερα, το ΙΚΥ, ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών, χορηγεί υποτροφίες και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας.

Το ΙΚΥ χορηγεί υποτροφίες σε προπτυχιακό επίπεδο, στους πρωτεύσαντες μαθητές των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, στους εισαχθέντες στα ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και σε όσους πρωτεύουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Ακόμα, χορηγούνται υποτροφίες σε άριστους και οικονομικά αδύναμους φοιτητές προπτυχιακών σπουδών που σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος, από πόρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Από έρανο των μαθητών και μαθητριών της Κύπρου το 2012 συγκεντρώθηκε το ποσό των 440.933,68 €!

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, θέσπισε το καινοτόμο Πρόγραμμα Υποτροφιών «2+2», όπου η αριστεία επιβραβεύεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο καθώς άριστοι μεταπτυχιακοί υπότροφοι συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά με την Εθνική Τράπεζα.

Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων από το ΕΣΠΑ το ΙΚΥ έχει προκηρύξει για το 2016/17 Πρόγραμμα 211 υποτροφιών διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα, στις α) Φυσικές Επιστήμες και Επιστήμες Μηχανικού, β) Επιστήμες Ζωής και γ) Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Επίσης, σε σύμπραξη με σημαντικούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς και θεσμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας (EUI), το Ελληνικό Κολλέγιο Βοστώνης (HCHC), ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN) και η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), αναπτύσσονται προγράμματα ενίσχυσης της ερευνητικής κινητικότητας.

Λόγω του κύρους του, το ΙΚΥ τιμήθηκε με την προσφορά σπουδαίων κληροδοτών και με ευθύνη διαχειρίζεται τα έσοδα των κληροδοτημάτων τους, προσφέροντας υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss