ESPA

Μεταδιδακτορικές Υποτροφίες ΙΚΥ- Siemens 2015/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΙΚΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SIEMENS
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ SIEMENS

 

NEO! Ανακοίνωση πινάκων επιλεγέντων και απορριφθέντων υποψηφίων του Προγράμματος χορήγησης υποτροφιών αριστείας IKY-Siemens για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα από το ΙΚΥ ακαδ. ετους 2015-16

NEO! Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ, κατόπιν πλήθους αιτημάτων, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων από την Παρασκευή 28 Απριλίου, έως την Δευτέρα 8 Μαΐου (σφραγίδα ταχυδρομείου), προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εν δυνάμει υποψήφιους να υποβάλλουν αίτηση με πλήρη στοιχεία (πατήστε εδώ για την επίσημη ανακοίνωση).

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε εφαρμογή της με αριθ. ΔΠΠΔΑΕΦΑ/601/166276/Β2/7-10-2016 (ΦΕΚ 3344 Β’), όπως τροποποιήθηκε με την αρ. 40073/Ζ1/09 Μαρτίου 2017 (ΦΕΚ 1002 Β’) Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκηρύσσει συνολικά 100 θέσεις υποτροφιών για το ακαδ. έτος 2015-2016, με σκοπό την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, η ημερομηνία έναρξης της μεταδιδακτορικής έρευνας δεν μπορεί να είναι προγενέστερη της 1ης Σεπτεμβρίου 2015 και μεταγενέστερη της 30ης Ιουνίου 2016. 

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε τέσσερις (4) θεματικές περιοχές αιχμής και σε εξειδικεύσεις που ορίζονται στην οικεία προκήρυξη. Η κατανομή των θέσεων ανά πρόγραμμα και επιστημονικό τομέα γίνεται, ως ακολούθως:

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 25
ΥΓΕΙΑ 25
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 25
ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 25

 

 

Διευκρινίζονται τα εξής:
1)    Η εκπόνηση της μεταδιδακτορικής έρευνας θα πρέπει να έχει ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου 2015 έως και την 30η Ιουνίου 2016.
2)    Στον Επιστημονικό τομέα «Βιομηχανία» περιλαμβάνεται και η «Αγροτοβιομηχανία» με όλες τις αντίστοιχες εξειδικεύσεις.
3)    Σε όλους τους επιστημονικούς τομείς συμπεριλαμβάνονται και οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των αντίστοιχων ειδικεύσεων.

Οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής, η διάρκεια και οι οικονομικές παροχές περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της Προκήρυξης, που είναι αναρτημένο εδώ.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017. Οι αιτήσεις αποστέλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά (συστημένη επιστολή) στα Γραφεία του ΙΚΥ- Τμήμα Διαγωνισμών (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία).

Παρακαλούνται οι αιτούντες να διαβάσουν προσεκτικά το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και τις «Συχνές Ερωτήσεις-Διευκρινίσεις» πριν προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης.

Πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Διαγωνισμών του ΙΚΥ στα τηλέφωνα 210-3726350, -394 και -395.

Πληροφορίες για την:
• αξιολόγηση των υποψηφίων

Αν.Προϊσταμένη Τμήματος: Άννα Χριστοδούλου, τηλ.: 210 3726327, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σταυρούλα Σωτηροπούλου, τηλ.: 210 3726395, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατερίνα Γιάννου, τηλ.: 210 3726394, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μαρία Ερωτοκρίτου, τηλ.: 210 3726350, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Email Τμήματος διαγωνισμών: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• παρακολούθηση φυσικού / οικονομικού αντικειμένου των υποτρόφων
Ειρήνη Σταμογιώργου (210 3726306, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss