ESPA

Δριμάλα Περσεφόνη, Σπουδές Erasmus

Διαβάστε την εμπειρία Erasmus της Περσεφόνης Δριμάλα, από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου η οποία πήγε στο Μονπελιέ της Γαλλίας. 

"Με χαρά σας παρουσιάζω την εμπειρία μου ως φοιτήτρια Erasmus του Πανεπιστημίου Πωλ-Βαλερύ στο Μονπελιέ 3 της Γαλλίας. Ένα πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών που θα διαρκούσε 6 μήνες σε μια ονειρεμένη για εμένα χώρα.

Άκουγα φίλους μου να λένε ότι θα ήθελαν να ζήσουν έστω και για λίγο στο εξωτερικό. Έτσι λοιπόν και εγώ χωρίς δεύτερη σκέψη μάζεψα μια βαλίτσα, έκλεισα ένα εισιτήριο και ξεκίνησα το ταξίδι των ονείρων μου. Φτάνοντας στο Μονπελιέ συνειδητοποίησα ότι δεν γνώριζα λέξη γαλλικά. Πώς, λοιπόν, να συννενοηθείς με όλους αυτούς τους ανθρώπους; Όσο οι μέρες περνούσαν πήρα την απόφαση να πάω στο Πανεπιστήμιο και να γνωρίσω ανθρώπους που μιλούσαν έστω και ελάχιστα αγγλικά για να μπορέσω να συννενοηθώ. Παράλληλα στο πλαίσιο των σπουδών προσφέρονταν μαθήματα γλώσσας για αρχαρίους τα οποία απευθύνονταν σε εμάς τους φοιτητές Erasmus.

Έτσι ξεκίνησαν όλα. Βρήκα ανθρώπους που προσπαθούσαν υπομονετικά να μου μάθουν τη γλώσσα, την κουλτούρα, τον τρόπο ζωής τους και τα κατάφεραν. Σε δύο μήνες καταλάβαινα τα περισσότερα απ’όσα μου είχαν διδάξει. Στο Πανεπιστήμιο είχαμε ομάδες εργασίας με ατελείωτο διάβασμα στις υπερσύχρονες βιβλιοθήκες και φοιτητές συνεπείς στα μαθήματα. Το πρόγραμμα Erasmus μου προσέφερε εφόδια και άνεση, ώστε τα σαββατοκύριακα να ταξιδεύω με συμφοιτητές μου σε άλλες πόλεις θαυμάζοντας μουσεία και αξιοθέατα.

Ήξερα ότι επιστρέφοντας στην Ελλάδα δε θα ήμουν πια η ίδια. Οι εμπειρίες που έζησα θετικές ή αρνητικές, η υπευθυνότητα που απέκτησα αλλά και η κουλτούρα που γνώρισα με άλλαξαν. Μια εμπειρία μοναδική και πάντα χαραγμένη στο νου μου. Εμπειρία ζωής. Γι’αυτό ζήστε τ’όνειρο!!!"  

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss