ESPA

Ιωάννου Μαρία, Σπουδές Erasmus

Διαβάστε την εμπειρία Erasmus της Μαρίας Ιωάννου, από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, η οποία πήγε στο Μπάρι της Ιταλίας. 

"Συμμετείχα σε πρόγραμμα Erasmus προπτυχιακού επιπέδου στο πλαίσιο των σπουδών μου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην Ηγουμενίτσα, πράγμα που δεν είχα καταφέρει όταν φοιτούσα στο τμήμα Νηπιαγωγών.

Ήθελα να μάθω μια καινούρια γλώσσα, να γνωρίσω πως είναι να σπουδάζεις στο εξωτερικό, τι επαγγελματικές ευκαιρίες μπορώ να έχω, να συναναστραφώ με νέους απ’ όλη την Ευρώπη, να ανταλλάξω στοιχεία κουλτούρας και πολιτισμού, να διευρύνω τους ορίζοντες μου, γενικά να εξελίξω τον εαυτό μου σε όλα τα επίπεδα, πράγματα που κατάφερα συμμετέχοντας στο Erasmus.

Από την πρώτη στιγμή στο Μπάρι, συνάντησα ανθρώπους ανοιχτούς και πρόθυμους για βοήθεια, γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ιταλία και γνωρίζοντας ντόπιους και άλλους φοιτητές, κατάφερα να επικοινωνώ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και τελικά να δημιουργήσω δεσμούς φιλίας, οι οποίοι κρατάν μέχρι και σήμερα. Αρνητικές εμπειρίες δεν είχα σε γενικές γραμμές, εκτός ενός περιστατικού το οποίο λύθηκε γρήγορα και δεν μπόρεσε να χαλάσει το γενικότερα θετικό κλίμα.

Πραγματοποιώντας ένα εξάμηνο στο εξωτερικό, πήρα πολλά εφόδια, όχι μόνο ακαδημαϊκού περιεχομένου αλλά και εφόδια τα οποία θα με βοηθήσουν στην επαγγελματική μου εξέλιξη στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν θα χρειαστεί. Είναι μια εμπειρία ζωής μέσω της οποίας μπορείς να αποκομίσεις πολλά στοιχεία ακαδημαϊκά, να μάθεις έναν καινούριο τρόπο ζωής, να συγκατοικήσεις, να μάθεις τα όρια σου. Να γνωρίσεις δηλαδή τον εαυτό σου, να αναλάβεις ευθύνες και υποχρεώσεις. Με λίγα λόγια να ωριμάσεις ώστε να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις τρέχοντες ή μελλοντικές καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις και να αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά και πιο ολοκληρωμένα."  

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss