ESPA

Παντελής Γιαννάκαρης, Σπουδές Erasmus

Ονομάζομαι Παντελής Γιαννάκαρης, φοιτώ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ρόδο, και θα ήθελα να μοιραστώ την δική μου εμπειρία Erasmus μαζί σας.

Πριν σχεδόν δύο χρόνια ήμουν σε ένα αεροπλάνο πηγαίνοντας στην Τσέχικη Δημοκρατία για ένα εξάμηνο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Βοημίας στο Πίλζεν στο τμήμα Ιστορίας και Φιλολογίας. Ένοιωθα ενθουσιασμό, αλλά και επιφυλακτικότητα για το άγνωστο το οποίο με περίμενε. Όμως το αποτέλεσμα με δικαίωσε!! Βρισκόμενος ξαφνικά σε μια ομήγυρη ξένων μεταξύ ξένων όπως λέγαμε ξεκινάς να ανοίγεσαι και να δένεσαι περισσότερο από ποτέ άλλοτε, νοιώθεις οικία με τους ανθρώπους αυτούς γιατί σας δένουν εμπειρίες μοναδικές στο είδος τους. Βλέπεις νέα μέρη, γεύεσαι φαγητά, κουλτούρες, ιδέες που σε αλλάζουν για πάντα.

Εκεί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα, να μάθω την ιστορία της χώρας και να την ερευνήσω μαζί με τους καθηγητές μου. Το ξενόγλωσσο ακαδημαϊκό περιβάλλον δεν σε τρομάζει, αλλά σου δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα ώστε να γίνεις πιο αποφασιστικός και δραστήριος.

Είχα ευκαιρίες να ταξιδέψω, να πάρω μέρος σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες, να αγαπήσω άλλους λαούς, να κάνω πραγματικούς φίλους και να μοιραστώ εμπειρίες, γνώσεις και συναισθήματα.

Το πρόγραμμα Erasmus ήταν το καλύτερο ‘’στοίχημα’’ που έβαλα στην μέχρι τώρα ακαδημαϊκή μου καριέρα , και αυτό που κάθε φοιτητής θα έπρεπε να κάνει. Σου δίνει μία άλλη προοπτική για τα πάντα και σε κάνει να οραματίζεσαι την ζωή σου έξω από την ‘’ασφάλεια’’ του σπιτιού σου. Δοκίμασε το και ένα είναι το σίγουρο ότι δεν θα είσαι ποτέ ξανά ίδιος!!

Ευχαριστώ πολύ το γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αμέριστη βοήθεια σε όλα. Θερινό εξάμηνο 2013-14. 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss