ESPA

Δέσποινα Δουλκαρίδου, Πρακτική άσκηση Erasmus+

Ονομάζομαι Δέσποινα Δουλκαρίδου και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το Σεπτέμβριο του 2014 συμμετείχα στο πρόγραμμα Erasmus+ για σπουδές στο Instituto Politécnico de Santarém της Πορτογαλίας για ένα εξάμηνο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ταξίδευα στο εξωτερικό, αλλά ήταν η πρώτη φορά που θα έμενα αρκετό διάστημα εκτός Ελλάδας. Ωστόσο η ανησυχία μου για την προσαρμογή στο νέο περιβάλλον κράτησε ώσπου να με υποδεχτούν άτομα από το Πανεπιστήμιο και άλλα μέλη του Erasmus, αφού με βοήθησαν να νιώσω πολύ γρήγορα μέλος μιας νέας οικογένειας. Στο διάστημα αυτό, εκτός από την ιδιαίτερη εμπειρία της φοίτησης σε ένα άλλο πανεπιστήμιο, είχα την τύχη να έρθω σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και ιδέες, ταξίδεψα σε όμορφα μέρη, απέκτησα φίλους και χαίρομαι πολύ που μέχρι σήμερα κρατώ επαφή μαζί τους και τους έχω ξαναδεί.

Επιστρέφοντας πολύ ικανοποιημένη από την εμπειρία μου στην Πορτογαλία, αποφάσισα να κάνω αίτηση και για Erasmus placement τον Αύγουστο του 2015. Αυτή τη φορά στη Βουδαπέστη και την εταιρεία Legalis Global, όπου έκανα πρακτική στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και των προσλήψεων. Καθώς ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε εργασιακό περιβάλλον, νιώθω ότι απέκτησα γνώσεις που θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο με όποιο αντικείμενο και αν ασχοληθώ στο μέλλον.

Η απόφασή μου να συμμετέχω στο πρόγραμμα Erasmus με την υποστήριξη του ΙΚΥ είναι αναμφίβολα η καλύτερη απόφαση που πήρα στη διάρκεια της φοιτητικής μου πορείας και μια ευκαιρία που θα πρότεινα στον καθένα να κυνηγήσει. Μετά από τα δύο αυτά εξάμηνα στο εξωτερικό νιώθω αλλαγμένη και πιο σίγουρη για τον εαυτό μου, ενώ μπορώ πλέον να προσαρμόζομαι ευκολότερα σε νέες καταστάσεις. Ανυπομονώ για την επόμενη φορά που θα μου δοθεί ευκαιρία να ζήσω στο εξωτερικό, είτε για σπουδές είτε για εργασία.  

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss