ESPA

Δήμητρα Θεοδωρίδου, Σπουδές και Πρακτική άσκηση Erasmus+

Ονομάζομαι Δήμητρα Θεοδωρίδου και είμαι φοιτήτρια του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Από μικρή ονειρευόμουν να ταξιδέψω στη Γαλλία…. Περνώντας στη σχολή μου, έσπευσα στο γραφείο Erasmus+ προκειμένου να ενημερωθώ για το πρόγραμμα καθώς και για το αν υπήρχε δυνατότητα μετακίνησής μου στη Γαλλία. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι θα μου δινόταν η ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, επιλέγοντας το πανεπιστήμιο Universite de Lille 1 Sciences et Technologies στη Lille της Γαλλίας.

Έξι καταπληκτικοί μήνες στη Γαλλία αποτέλεσαν μια υπέροχη εμπειρία ζωής για μένα, όπου αν μου δινόταν η ευκαιρία να την ξαναζήσω, θα το τολμούσα και πάλι χωρίς δεύτερη σκέψη. Το πρόγραμμα αυτό, με βοήθησε να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να αναπτύξω περισσότερο τις γνώσεις μου αντιμετωπίζοντας ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα. Επίσης, γνώρισα άτομα από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου και ανταλλάξαμε ιδέες, απόψεις και κουλτούρες. Ταξιδέψαμε παρέα σε γειτονικές χώρες της Γαλλίας, όπως το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Γνωρίζοντας ότι μπορώ να πραγματοποιήσω και την πρακτική μου άσκηση στο εξωτερικό, αυτό το ταξίδι που λέγεται Erasmus+ το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τελειώνει εδώ για μένα…. Όσοι επιλέξουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, θα δικαιολογήσουν τον ενθουσιασμό μου! Κλείνοντας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το γραφείο Erasmus+ για την ευκαιρία που μου έδωσε! Εις το επανιδείν…

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss