ESPA

Ζοro Kyrpachev, Σπουδές και Πρακτική άσκηση Erasmus+

Ονομάζομαι Ζοro Kyrpachev και προέρχομαι από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα Erasmus+ μου έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω μέρος των σπουδών μου και να ζήσω έξι συναρπαστικούς μήνες στην Τεράσα της Ισπανίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016.

Σε αυτό το διάστημα γνώρισα μια πραγματικά ενδιαφέρουσα κουλτούρα, πολύ διαφορετική από εκείνη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και εξελίχθηκα σε προσωπικό και πνευματικό επίπεδο. Μέσα από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα κατάφερα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου γνωρίζοντας ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό σύστημα αποτελούμενο από καθηγητές και προσωπικό που ήταν πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να γίνω ανεξάρτητος και να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αφού προσαρμόστηκα με μεγάλη ευκολία σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Επίσης, γνώρισα απίστευτους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες δημιουργώντας δεσμούς φιλίας και έμαθα βασικά πράγματα στα ισπανικά κάτι το οποίο διευκόλυνε σε σημαντικό βαθμό την επικοινωνία μου.

Επισκέφθηκα πόλεις της Ισπανίας όπως τη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια, την Αλμερία και ταξίδεψα ανακαλύπτοντας όμορφες χώρες όπως τη Γαλλία, τη συνταγματική μοναρχία πόλη - κράτος του Μονακό, την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία και την Ανδόρρα ένα πολύ μικρό μεσόγειο κράτος μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας που αποτελεί πανέμορφο προορισμό για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Στιγμές που έζησα και θα μου μείνουν αξέχαστες είναι η συμμετοχή μου σε τουρνουά πινγκ-πονγκ καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, η νίκη μου σε διαγωνισμό φωτογραφίας καθώς και η δυνατότητα που μου δόθηκε να εκπληρώσω ένα από τα όνειρά μου οδηγώντας μια Ferrari από την έκθεση Formula GT στο Lloret de Mar.

Προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα να τολμήσουν να ζήσουν την εμπειρία ζωής που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+!

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss