ESPA

Πρόσκληση Erasmus+ για συζήτηση σε σχέση με το μέλλον του προγράμματος

rtytfhghikuyklbnklhjol.jpg

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η διαβούλευση σχετικά με το μέλλον του προγράμματος Erasmus+. Η συζήτηση αυτή θα οδηγήσει σε παρουσίαση στους ευρωβουλευτές και σε άλλους φορείς χάραξης πολιτικής κατά τη διάρκεια της τελετής ολοκλήρωσης του εορτασμού των 30 χρόνων Erasmus στις 30 Νοεμβρίου.
Πριν από 30 χρόνια, μια κοινή προσπάθεια γέννησε το πρόγραμμα Erasmus+.

Η 30η επέτειος σηματοδοτεί ένα χρόνο εορτασμού, αλλά και μια στιγμή για να προβληματιστούμε για το μέλλον του προγράμματος. Η συζήτηση θα γίνει στο Erasmus+ Generation Online Meeting Point, έναν κοινό χώρο για τη γενιά του Erasmus+ όπου μπορούν όλοι να πουν τη γνώμη τους πάνω στο μέλλον του Erasmus+ πέρα από το 2020.

Ήδη από την ενδιάμεση αξιολόγηση του προγράμματος Erasmus+ και από τις συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούνιο, οι νέοι κοινοί στόχοι για το μέλλον του προγράμματος μετά το 2020 είναι:

1. Καλύτερος εξοπλισμός σε συμμετέχοντες και δικαιούχους απέναντι στις κοινωνικές προκλήσεις
2. Ενεργοποίηση σε σχέση με το σημερινό "χάσμα δεξιοτήτων"
3. Προώθηση της αφοσίωσης του πολίτη και των κοινών αξιών
4. Ακόμα μεγαλύτερη ένταξη στο πρόγραμμα
5. Ευκολότερη συμμετοχή και πιο απλοποιημένες διαδικασίες
6. Πιο ισχυρή και ευρεία παγκόσμια διάσταση

Χάρη σε εσάς, έχουμε ένα σαφές όραμα για το τι πρέπει να επιδιώξουμε. Τώρα, πρέπει να προετοιμάσουμε μαζί με εσάς το "πώς" μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Εγγραφείτε εδώ και πάρτε μέρος στη συζήτηση!
Η ηλεκτρονική συζήτηση θα οδηγήσει στη Διακήρυξη Δημιουργίας του Erasmus+, σε μια δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων από τη βάση, προς την επίτευξη των 6 βασικών στόχων που περιγράφηκαν παραπάνω. Η Διακήρυξη θα παρουσιαστεί στις 30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, κατά την τελική εκδήλωση της επετείου Erasmus+ 30 χρόνια.

Τώρα, αυτό που θέλουμε είναι να ανοίξουμε τη συζήτηση όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο πιο πολλές ιδέες συλλέξουμε, τόσο το καλύτερο! Ελπίζουμε ότι με αυτήν την προσπάθεια θα δοθεί η ευκαιρία σε ολόκληρη την Erasmus+ Generation να ακουστεί η φωνή της και θα οικοδομήσουμε μαζί σας ένα ακόμα πιο ισχυρό, ευρύτερο και καλύτερα προσαρμοσμένο πρόγραμμα Erasmus+ για τις μελλοντικές γενιές των Ευρωπαίων!

Εγγραφείτε εδώ για το Erasmus+ Generation Online Meeting Point!
Σε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 hgkjgvopdsdyuijkhj.jpg

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss