ESPA

To IKY στρατηγικός συνεργάτης του Athens Science Festival 2019, 3-7 Απριλίου 2019

asf19-FB csss.jpg

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σας περιμένει στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από σήμερα 3 Απριλίου έως και την Κυριακή 7 Απριλίου!

To Φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός SciCo, το British Council Greece, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - Technopolis City of Athens, ο Onassis Scholars' Association, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. 

Το Athens Science Festival 2019 απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες και συνδέει την επιστήμη με την καθημερινή ζωή, αναδεικνύοντας το ρόλο της με ψυχαγωγικά και διαδραστικά μέσα. Στόχος είναι το κοινό να διαμορφώσει θετική στάση απέναντι στις επιστήμες, ενώ ενθαρρύνονται οι νέοι προς την αναζήτηση της επιστημονικής γνώσης και την υιοθέτηση σχετικών επαγγελμάτων. Επίσης, οι επιστήμονες, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που παρουσιάζουν τα επιτεύγματά τους γνωρίζονται μεταξύ τους και εμπνέονται ο ένας από τον άλλο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δίκτυα και συνεργασίες. Προωθείται η γνώση και η καινοτομία, στην οποία συμμετέχουν τόσο οι θεσμικοί και διοικητικοί φορείς όσο και οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου.

Φέτος, τίθεται ένα καινούργιο στοίχημα: Να γίνει ο επισκέπτης μέρος της επιστήμης. Μέσα από βασικές απορίες όπως «Τι γνωρίζουμε για τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων», «ανακυκλώνουμε σωστά;» Η επίγνωση του σωστού και του λάθους δεν είναι πάντα αρκετή για να γίνουν οι φιλόδοξοι περιβαλλοντικοί μας στόχοι πραγματικότητα. Η λύση βρίσκεται στη βιωσιμότητα και στην “οικονομία της γνώσης” και είναι αυτή που στο Athens Science Festival 2019 έχει την τιμητική της.
Πέντε ημέρες αφιερωμένες στην Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Τέχνη και το ΙΚΥ δίνει το παρών! 


Πληροφορίες: http://www.athens-science-festival.gr/

Πρόγραμμα: https://bit.ly/2TmC49C

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss