ESPA

Τελετή Απονομής Ευρωπαϊκού Σήματος Γλωσσών 2017

bjhvjgjl76jh.jpg

DSC_0969sm.jpg

Σε συνέχεια της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για τη Δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2017» και της αξιολόγησης των υποβληθέντων προγραμμάτων διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών, η Εθνική Μονάδα Erasmus+ απονέμει το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2017 στους κάτωθι φορείς, οι οποίοι παρατίθενται με φθίνουσα σειρά κατάταξης βάσει βαθμολόγησης:

1.       Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το πρόγραμμα με τίτλο «Άτυπη και μη τυπική εκπαίδευση για γυναίκες με προσφυγική εμπειρία, Project Press».

2.       3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας για το πρόγραμμα με τίτλο «“Das Versprechen” – Δραματοποίηση – Κινηματογράφηση Γερμανικής Νουβέλας».

Απονέμεται, επίσης, έπαινος στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά για τη συμμετοχή τους στην Εθνική Πρόσκληση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2017» έχοντας λάβει την τρίτη καλύτερη βαθμολογία.

Η απονομή έγινε στο πλαίσιο της Διεθνικής Δραστηριότητας Συνεργασίας (TCA) που διοργάνωσε η Εθνική Μονάδα Erasmus+ με θέμα «Κοινωνική Ένταξη με ενσωμάτωση αποτελεσμάτων από την Πρωτοβουλία Θετικά Πρότυπα (Role Models)» στο Ναύπλιο στις 10 Ιουνίου 2019. Στόχος ήταν η προβολή των ελληνικών καλών πρακτικών στον τομέα της διδασκαλίας και εκμάθησης γλωσσών και η ανάδειξη των γλωσσών ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης και ενσωμάτωσης σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν ενεργά 70 άτομα από 12 χώρες.

Οι απονομές έγιναν από τον Ομοτ. Καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Κυριάκο Αθανασίου, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, την Καθηγήτρια κα Αγγελική Γενά, Μέλος του Δ.Σ. του ΙΚΥ, και την Δρ. Ειρήνη Ντρούτσα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων, Διεθνών Υποτροφιών του ΙΚΥ. Τα βραβεία παρέλαβαν οι συντονιστές των προγραμμάτων και πιο συγκεκριμένα εκ μέρους του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ο Καθηγητής κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, του 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας η κα Ελένη Πόγκα και εκ μέρους των Ράλλειων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Πειραιά, η κα Μαρία Ρέλλια.

 

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss