ESPA

Δρ Αναστάσιος Κωνσταντινίδης, υπότροφος εξωτερικού του ΙΚΥ με διδακτορικό δίπλωμα στην Ιατρική Φυσική

Ονομάζομαι Τάσος Κωνσταντινίδης και κατάγομαι από την Καβάλα. Το 2000 άρχισα να σπουδάζω στο τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων (το οποίο μετονομάστηκε πριν από λίγα χρόνια σε τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας) του ΤΕΙ Αθήνας. Το 2005 άρχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές διετούς φοίτησης στο διατμηματικό (τμήματα Φυσικής και Ιατρικής) μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιατρική Φυσική του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών έδωσα δύο φορές γραπτές εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα ώστε να πάρω υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την πραγματοποίηση διδακτορικού στο εξωτερικό.

Έχοντας την υποτροφία από το ΙΚΥ ξεκίνησα το διδακτορικό μου το 2007 στο University College London (UCL), το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Το διδακτορικό μου το έκανα στο Radiation Physics group, department of Medical Physics and Biomedical Engineering. Πιο συγκεκριμένα, αξιολόγησα (σε ερευνητικό επίπεδο) καινούργιους ψηφιακούς ανιχνευτές ακτίνων Χ για εφαρμογές ιατρικής απεικόνισης.

Τελείωσα το διδακτορικό μου τον Ιούλιο του 2011 και δούλεψα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο UCL και στο Πανεπιστήμιο του Surrey (σχεδόν 2,5 χρόνια συνολικά) και Φυσικός της Ιατρικής (ή Ακτινοφυσικός) στο νοσοκομείο του Αγίου Βαρθολομαίου (St Bartholomew's) στο Λονδίνο (σχεδόν 1,5 χρόνο). Εδώ και 1 χρόνο εργάζομαι ως Φυσικός της Ιατρικής στο νοσοκομείο The Christie στο Μάντσεστερ και παράλληλα εκπαιδεύομαι ώστε να γίνω Κλινικός Επιστήμονας (Clinical Scientist) στον τομέα της Ακτινοδιαγνωστικής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΙΚΥ που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω διδακτορικό δίπλωμα στο Λονδίνο και να υλοποιήσω τα όνειρα μου. Θέλω να πω στους νεότερους να δουν την ζωή σαν ένα μαραθώνιο, δηλαδή πάντα θα πρέπει να μαθαίνουν καινούργια πράγματα και η αντοχή σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά είναι από τα πιο βασικά στοιχεία. Τέλος, πιστεύω ότι η εκμάθηση δεν τελειώνει στα 22-23 με την απόκτηση του βασικού πτυχίου αλλά τότε αρχίζει για όποιον έχει όρεξη για (σκληρή) δουλειά!


Με εκτίμηση,
Τάσος Κωνσταντινίδης

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss