ESPA

25/10/2018 - Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ στη Ρόδο

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού-Ι.Κ.Υ. για τους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, πραγματοποίησε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στη Ρόδο στο ξενοδοχείο “Hotel Mediterranean Rhodos”, Hμερίδα Ενημέρωσης και Πληροφόρησης ενόψει της Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων για το έτος 2019 των Βασικών Δράσεων ΚΑ1 και ΚΑ2 του Προγράμματος Erasmus+.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι σχολικών μονάδων, στελέχη Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φορείς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και φορείς Εκπαίδευσης Ενηλίκων που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση προς χρηματοδότηση.

Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τα στελέχη όλων των τομέων του Προγράμματος Erasmus+, οι οποίες είχαν ως στόχο την εμπεριστατωμένη και αναλυτική πληροφόρηση των δυνητικών δικαιούχων φορέων σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα. Ειδικότερα, οι παρουσιάσεις εστίασαν σε θέματα που αφορούν στις επιλέξιμες δραστηριότητες κινητικότητας, στα καθήκοντα των συμμετεχόντων οργανισμών, στα βασικά στάδια υλοποίησης του κύκλου ζωής ενός σχεδίου, στην αποτελεσματική αναζήτηση εταίρων, στις επιλέξιμες κατηγορίες δαπανών, στα κριτήρια ποιοτικής αξιολόγησης, όπως αυτά ορίζονται στον Οδηγό του Προγράμματος Erasmus+ έτους 2019.

Τέλος, παρουσιάστηκαν ενδεικτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία του προγράμματος Erasmus+ και για τους τέσσερις τομείς του.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με τις ως άνω περιγραφείσες ενότητες από τους εκπροσώπους των δικαιούχων φορέων και την παροχή διευκρινιστικών απαντήσεων από τα στελέχη του IKY.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss