ESPA

18/12/2013 - Ημερίδα Ενημέρωσης για το Πρόγραμμα Erasmus+, ξενοδοχείο Royal Olympic, Αθήνα

Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+

To Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα του προγράμματος Erasmus+, διοργάνωσε Ημερίδα ενημέρωσης για το Erasmus+, το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Η Desk Officer της Ελλάδας στην Commission κα Sylwia Sitka πραγματοποίησε μια συνοπτική παρουσίαση του προγράμματος.

Το Erasmus+ συνδυάζει όλα τα σημερινά προγράμματα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό, όπως, μεταξύ άλλων, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Δια βίου Μάθηση, (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius και Grundtvig το πρόγραμμα «Νεολαία σε δράση» και πέντε διεθνή προγράμματα (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink και το πρόγραμμα συνεργασίας με βιομηχανικές χώρες).

Επίσης, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από σχέδια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Δια βίου Μάθηση.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας έγινε μια γενική παρουσίαση του Erasmus+ όπου παρουσιάστηκε η δομή του προγράμματος, οι κεντρικές δράσεις, οι ενέργειες για τη διάχυση των αποτελεσμάτων κ.α. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες εργασίας σύμφωνα με το ενδιαφέρον που θα είχαν εκδηλώσει κατά την εγγραφή τους (Ανώτατη εκπαίδευση, Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και Εκπαίδευση ενηλίκων, Σχολική εκπαίδευση).

Δείτε Περισσότερα

 

"

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss