ESPA

Επίσκεψη Εθνικής Μονάδας Erasmus+ στο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ στο πλαίσιο της Δράσης Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών

Στο πλαίσιο της Δράσης ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’ και μετά από σχετική προκήρυξη, αξιολόγηση και έκδοση αποτελεσμάτων, η Εθνική Μονάδα Erasmus+ βρίσκεται στο στάδιο της παράδοσης των εκπαιδευτικών δώρων στους επιτυχόντες φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθυντής της Εθνικής Μονάδας Erasmus+, κος Φώτιος Κ. Αθανασόπουλος και στελέχη επισκέφθηκαν το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018.


Η παράδοση του εκπαιδευτικού δώρου, ενός διαδραστικού πίνακα και προβολέα, στο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης έγινε σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, στο εσωτερικό προαύλιο του σχολείου όπου δεσπόζουν όλες οι σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μαθητές του σχολείου. Ακολούθησε συζήτηση με το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό της Σχολικής Μονάδας.


Στη συνέχεια, τα στελέχη του ΙΚΥ υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Σχολείου, κ. Αναστάσιος Τσαγγαλίδης, Καθηγητής Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, η κα Ειρήνη Σεχίδου, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Σχολείου και η κα Έλενα Κουτούση, Προϊσταμένη της Γραμματείας. Δόθηκαν θερμές ευχαριστίες για το εκπαιδευτικό δώρο που έλαβε το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, το οποίο είναι ένα λογισμικό για την υλοποίηση των εξ’ αποστάσεως προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Η κα Σεχίδου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έκδοση του λογισμικού θα βελτιώσει τη λειτουργία του φορέα με θετικό αντίκτυπο στους εκπαιδευόμενους στην ελληνική γλώσσα. Ακολούθησε παρουσίαση του υφιστάμενου προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που θα αναβαθμιστούν μέσω του νέου λογισμικό που παρέχει η Δράση Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών και υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του Προγράμματος Erasmus+.

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss