ESPA

Σεμινάριο Εξεύρεσης Εταίρων για τη Σχολική Εκπαίδευση, Έρφουρτ, Γερμανία 27 - 30/10/2016

ΕΛΗΞΕ- Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+, ανακοινώνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων που διοργανώνει η Εθνική Μονάδα Erasmus+ της Γερμανίας, στο Έρφουρτ, κατά το χρονικό διάστημα από 27 έως 30 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των Διεθνικών Συναντήσεων Συνεργασίας του Προγράμματος Erasmus+ (Erasmus+ Transnational Cooperation Activities/TCAs).

Το σεμινάριο με τίτλο «School development in view of inclusion»  απευθύνεται σε διευθυντές, υποδιευθυντές και εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  (εύρος ηλικιών μαθητών :  6-16 ετών). Το σεμινάριο παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν ιδέες  πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με στόχο την υποβολή προτάσεων στη Βασική Δράση 2 (Στρατηγικές Συμπράξεις) στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα Erasmus+ γενικά και ειδικότερα για τη Βασική Δράση 2 – Στρατηγικές Συμπράξεις. Επιπρόσθετα, θα ενημερωθούν για τις καλές πρακτικές και για τους τρόπους εξεύρεσης εταίρων και  θα εμπλακούν στην προετοιμασία  των αιτήσεων.    

 Το σεμινάριο,  εστιάζει στο θέμα της ένταξης  και της ισότητας των ευκαιριών για πρόσβαση στα σχολικά εκπαιδευτικά συστήματα. Η θεματική αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε στρατηγικές συμπράξεις που να αφορούν την υποστήριξη ατόμων που προέρχονται από μειονεκτικά περιβάλλοντα και έχουν λιγότερες ευκαιρίες. Ενδεικτικά, και σε συνέχεια της Διακήρυξης στο Παρίσι , μπορεί να δοθεί προτεραιότητα σε θέματα ένταξης προσφύγων, ζητούντων άσυλο, μεταναστών και ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες. Εναλλακτικά, οι συμπράξεις που θα προκύψουν δύναται να σχετίζονται με την υποστήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.

 Σε αυτό το πλαίσιο  προτεραιότητα θα δοθεί σε δράσεις όπως:

  • Η αντιμετώπιση της διαφορετικότητας στην τυπική και άτυπη εκπαίδευση και κατάρτιση
  • Η ανάπτυξη κοινωνικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων, η ανάπτυξη της ιδιότητας του ενεργού πολίτη και του γραμματισμού στα μέσα επικοινωνίας
  • Η καταπολέμηση των διακρίσεων και  της περιθωριοποίησης
  • Η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού
  • Η μείωση των ανισοτήτων στα μαθησιακά αποτελέσματα μεταξύ των μαθητών που προέρχονται από μειονεκτικά περιβάλλοντα μέσω καινοτόμων και ολοκληρωμένων προσεγγίσεων
  • Η διευκόλυνση της μετάβασης των μαθητών από μειονεκτικά περιβάλλοντα μεταξύ των διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και της μετάβασής τους από την εκπαίδευση/κατάρτιση στην αγορά εργασίας
  • Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι η αγγλική.

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής: 27 - 30 Οκτωβρίου 2016, Έρφουρτ, Γερμανία

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων: 2

Εκτιμώμενο κόστος ταξιδίου: Έως 600 ευρώ

Δαπάνες Διαβίωσης (εγγραφή, διαμονή για τρία βράδια και διατροφή): θα καλυφθούν από την Εθνική Μονάδα της Γερμανίας σε ποσοστό 100%.

Τομέας ενδιαφέροντος: Σχολική Εκπαίδευση

Το ΙΚΥ – Εθνική Μονάδα Erasmus+ θα αναλάβει να καλύψει τα έξοδα ταξιδίου δύο (2) συμμετεχόντων σε ποσοστό 95%.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι  05 Αυγούστου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 iky-facebooktwitter icongplusnk.jpgiky-youtubelinkediniky.pnginstagram-iky.pngiky rss